U trendu

Šarović: Prihvatanje Sporazuma je krivično delo za koje će Vučić odgovarati

Predsednik pokreta „Ljubav Vera Nada“ Nemanja Šarović izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarati za cepanje celovitosti Srbije, jer je „prihvatio“ Sporazum o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije.

Šarović je rekao novinarima ispred Predsedništva Srbije da je Vučić prihvatanjem tog sporazuma izvršio krivično delo narušavanje ustavnog poretka za cepanje celovitosti Srbije, za šta je predviđena dugogodišnja zatvorska kazna.

„Poručujem Aleksandru Vučiću, izdajniku i sramoti srpskog naroda, da će odgovarati kad-tad. Ja ne pretim njemu ubistvom, pošto on voli da izigrava žrtvu, ali mu garantujem da će ovo vreme proći i da od suda istorije ne može da ga sačuva ni Pink ni Hepi, ni njegovi poslušnici u pravosuđu“, kazao je Šarović.

Prema njegovim rečima, ovo je prvi put u istoriji diplomatije i međunarodnog prava da predsednik neke države kaže da će primenjivati sporazum koji navodno nije potpisao.

„On ga je prihvatio, ali laže da bi umirio građane Srbije“, ocenio je lider pokreta „Ljubav Vera Nada“.

Šarović je naveo da je Vučić ranije „ubeđivao“ građane da nikada neće prihvatiti nezavisnost Koova, kao i da neće u ruke uzeti non pejper.

Podsetio je da je zasedeo i Savet za nacionalnu bezbednost Srbije koji je odbacio taj plan, a da se svega nekoliko meseci kasnije pokazalo da je istina potpuno drugačija.

„Vučić je u potpunosti prihvatio plan koji predviđa da će Srbija poštovati teritorijalni integritet i suvereniti Republike Kosovo, da prihvata da više nikada neće bilo gde nastupati u ime Kosova, da će prihvatiti sva njihova dokumenta, državne simbole, pasoše, lične karte, vozačke dozvole“, rekao je Šarović.

On je ocenio da će Zajednica srpskih opština, za koju navodi da je Vučić predstavlja kao pobedu Srbije, biti „obična“ nevladina organizacija koja će biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Kosovo.

Šarović je naveo da srpski narod mora da izađe na ulice, jer pitanje opstanka Srbije neće biti rešeno u parlamentu ili na televizijskim debatama, navodeći da se „ovo zlo može zaustaviti isključivo na ulici, jer je to jedini jezik koji razume Aleksandar Vučić“.

„Ovde se ne radi samo o Kosovu i Metohiji, mi ovde branimo Srbiju, golo postojanje. Jer ako se prihvati da, kako kaže Vučić, zbog pritisaka sa Zapada damo deo sopstvene teritorije i više od 100.000 naših ljudi, onda neće biti kraja ucenama“, istakao je Šarović.

Kako je dodao, Vučić je prihvatanjem tog sporazuma ispisao najsramnije stranice srpske istorije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar