U trendu

Šarović protestovao ispred zgrade Skupštine: Ne plašim se Vučića, on nema legitimitet

Predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović i nekoliko njegovih pristalica danas su, za vreme dok je Aleksandar Vučić polagao predsedničku zakletvu u Skupštini Srbije, stajali ispred njenog zdanja noseći transparente sa porukama „diktator“, „ubica institucija“ i sliku ubijenog predsednika Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

„Ovo je pravo mesto da pokažemo da se ne plašimo Vučića i njegovih botova. Želeli smo da podsetimo na posledice prvog predsedničkog mandata Vučića, puno je žrtava njegovog režima“, rekao je Šarović, navodeći da je mesto ispred skupštinske zgrade jedino „gde ima smisla držati protest, a ne kriti se kojekude okolo“.

On je rekao da Vučić nema legitimitet, a „to što lažna opozicija kaže da je legitimno izabran i da je demokratski predsednik nije tačno“.

„Ne može imati demokratski legitimitet neko ko nije izabran na demokratskim izborima. U Srbiji nema slobode informisanja, nije bilo ni jednakosti u predstavljanju tokom izborne kampanje, ali je bilo pritiska, kupovine glasova. Ko god takve izbore nazove demokratskim i ko Vučića prihvata kao legitimnog i demokratskog predsednika, nije ništa bolji od njega“, rekao je Šarović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar