U trendu

Sastanak poljoprivrednika i premijerke završen, poljoprivrednici čekaju odgovor Vlade

Sastanak nezadovoljnih poljoprivrednika i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić je završen, ali dogovor o nijhovim zahtevima nije još postignut, potvrdjeno je danas agenciji Beta.

Poljoprivrdnici su naveli su da će posle njihovog medjusobnog dogovora i odgovora Vlade Srbije na njihove zahteve, koji se očekuju u nerednih sat i po vremena, odlučiti o daljim potezima.
Kako su rekli nakon sastanka, iz Vlade su im ponudili 535 evra po toni kukuruza, dok su paori tražili 700 evra, preneo je portal Nova S.

Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru, ali će biti ukinuta zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Protekla dva dana poljoprivrednici su organizovali proteste u Staroj Pazovi i Inđiji, Novom Sadu i Požarevcu.
Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a traže i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar