Savez za Srbiju pozvao učesnike protestne šetnje da ne podlegnu pokušaju vlasti da izazove nemire

Savez za Srbiju (SzS) upozorio je večeras učesnike protestne šetnje „Stop krvavim košuljama“ da ne podlegnu provokacijama i pokušajima vlasti da izazove nemire.

U saopštenju SzS navodi se da su od „odgovornih pojedinaca iz redova koalicionih partnera Srpske napredne stranke, kao i profesionalaca iz MUP“, saznali da je „režim razmatrao mogućnost izazivanja incidenata tokom današnjeg okupljanja gradjana“.

„Plan je bio da organizovane grupe tokom govora uvredljivim povicima i insceniranim tučama lažnih navijača i drugih pojedinaca, miran protest prikažu kao nasilan. Cilj je da se gradjanima pripiše ono što jeste odlika režima – nasilništvo“, kaže se u saopštenju.

SzS zahteva od vlasti da odustane od tih ideja, a apelovao je na učesnike protesta da ne podlegnu provokacijama.

„Već da mirno i civilizovano protestnom šetnjom pošalju sliku koja i jeste ideja vodilja večerašnjeg okupljanja – da se na nasilje ne odgovara nasiljem“, poručuju iz SzS-a.

Iz Saveza su kazali da „koliko god se režim Aleksandra Vučića trudio da ih sve uvuče u svoju prljavu viziju nasilničke Srbije, uvrede i pretnje nisu jezik naših gradjana“, a dodali su da „metalne štangle“ nisu njihovi rekviziti, a nasilje ne sme da postane „vladajući ambijent“ u zemlji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.