U trendu

Savski nasip: Šapiću se obraćamo od 2013, a on godinama iznosi laži i tako pravda svoje …

Neformalna grupa gradjana Savski nasip saopštila je danas da se gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću obraća od 2013. godine, ukazujući na nepoštovanje zakona na savskom nasipu, ali da Šapić godinama iznosi neistine i time „pravda svoje nečinjenje, tako da sa takvim čovekom nema razgovora“.

„Podneli smo brojne prijave opštini Novi Beograd zbog uništavanja savskog nasipa koji je infrastrukturni objekat od ogromnog značaja, jer od poplava brani ceo Novi Beograd, kao i zbog uništavanja beogradskog vodoizvorišta. Najveći broj nelegalnih objekata na savskom nasipu nastao je za vreme kada je Aleksandar Šapić bio predsednik opštine Novi Beograd, a nelegalna izgradnja je bila u nadležnosti opštine. Šapić je potvrdio da i njegov ujak ima ‘samo’ dve nelegalne betonske ploče na savskom nasipu“, navela je grupa gradjana Savski nasip za agenciju Beta.

Oni su dodali da su 2017. godine protestvovali ispred opštine i zatim tražili da razgovaraju sa Šapićem, ali im je njegova sekretarica rekla da on nije tu, „posle toga je lagao da je silazio da razgovara sa nama“.

Takodje su rekli da su zadovoljni odzivom gradjana na protestu „Buna protiv mafije – Hoćemo reku“, koji je bio održan 11. septembra.

„Zadovoljni smo brojem ljudi koji su se odazvali našem pozivu da se suprotstavimo sistemskoj korupciji, jer u današnjem vremenu kada su mediji konstantno preplavljeni tabloidnim temama koje za cilj imaju skretanje pažnje sa suštinskih problema društva, svakako je to uspeh“, naveli su.

Oni su naglasili da protestuju jer žele da se uklone nelegalni objekti sa savskog nasipa, da se smanji broj splavova na Savskom keju i da se uredi njihova infrastruktura.

„Da se sanira savski nasip koji je urušen protivzakonitom vožnjom i bušenjem, kao i Reni bunari koji su izbušeni i nisu čišćeni dugi niz godina zbog nelegalnih vikendica koje sprečavaju pristup drenovima Reni bunara, da se na potezu do Obedske bare napravi savski park prirode“, objasnila je ova grupa gradjana.

Grupa gradjana Savski nasip pozvala je gradjane na naredni protest koji će biti održan 25. septembra u 15 časova ispred Teatra na Savskom keju, pod nazivom „Buna protiv mafije: Stop uništavanju infrastrukture“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar