U trendu

SDS: Vučićeva vlast vraća Srbiju u vreme sačekuša

Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas da je ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića dokaz da se njihova upozorenja obistinjuju, odnosno da vlast Aleksandra Vučića vraća Srbiju u vreme mafijaških obračuna i „sačekuša“.

Kako se navodi, kriminal je „pokrenut iz samog centra vlasti“, baš kao i ’90-ih godina, i kontinuitet ljudi na vlasti iz ’90-ih je zakonomerno doveo do ponovnog uspostavljanja države koja je u posedu organizovanog kriminala“.

U saopštenju se navodi da u Vučićevu vlast poverenje imaju šefovi narko kartela, tajkuni i optuženi za najteže zločine, jer „bivaju oslobodjeni zastarevanjem i fingiranjem sudskih procesa“ i dodaje da se Darko Šarić, optužen za šverc više tona kokaina iz Latinske Amerike predao kada su naprednjaci došli na vlast jer su oni ti u koje „on ima poverenja“.

„Oslobadjajuće presude i amnestije više hiljada kriminalaca u Srbiji od 2012. godine do danas svedoče da Srbija danas jeste raj za kriminalce i pogodno tlo za kriminal, koje je stvorila naprednjačka vlast. Kriminalna vlast ne može da se brutalno obračuna sa kriminalom, jer ga takva vlast upravo generiše“, navodi se u saopštenju SDS-a.

Ta stranka navela je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „besramno“ poručio da je bezbednosna situacija u Srbiji „dobra i stabilna“ i da njega postojanje narko klanova ne brine, sve dok se njihovi „ratovi“ ne preliju na prometne ulice.

„Kada Vučić kao predsednik države kaže da su ti obračuni ‘nešto njihovo izmedju sebe’, ali da ipak nije u redu da ‘dižu džip u vazduh tamo gde prolaze ljudi’, onda on poručuje da je postojanje narko klanova u Srbiji za njega normalno dok god se valjda ‘ne dižu u vazduh’ na prometnim ulicama“, naveo je SDS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.