U trendu

SDS zahteva reakciju zbog napada na aktivistu Ne davimo Beograd

Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je od nadležnih organa da hitno reaguju povodom napada na aktivistu Ne davimo Beograd Miloša Vučkovića, naročito jer je reč o ponovnom napadu, nakon što ga je isti napadač povredio i na dan održavanja izbora.

Socijaldemokrate zahtevaju i odgovornost nadležnih zbog izostanka adekvatne reakcije nakon prvog napada.

„Zahtevamo od nadležnih organa da hitno reaguju, budući da je očigledno da nakon prvog napada nije bilo adekvatne reakcije, što je i dovelo do toga da se napad ponovi. To otvara i opravdanu sumnju da Vučković može opet biti napadnut i zato mora biti učinjeno sve kako bi takav ishod bio sprečen“, naveo je SDS u saopštenju.

Ta stranka ocenjuje da je nedopustivo živeti u državi u kojoj su politički neistomišljenici izloženi maltretiranju i agresiji.

„Kao opozicija moramo se najsnažnije suprotstaviti tom nasilju i pokazati najviši nivo solidarnosti. Takodje je potrebno učiniti sve da ovakvi incidenti dobiju maksimalnu pažnju javnosti, umesto što se godinama sistematski kreira atmosfera u kojoj je nasilje nešto što se podrazumeva“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.