U trendu

Selaković: Ispitaću da li suđenje za ubistvo Ćuruvije predugo traje

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da će na osnovu izveštaja koje dobija ispitati da li suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije predugo traje i ocenio da „mnogi sudski postupci u Srbiji traju duže nego što bi trebalo“.

„Očekuje se da sudski postupci idu brže, ispitaću na koje vreme je suđenje zakazivano, ali ono što znam je da Specijalni sud ima manjak sudnica i to je veliki problem ako na vreme ne zakažete suđenje“, rekao je Selaković novinarima upitan da li je zadovoljan dinamikom suđenja za ubistvo Ćuruvije.

Ministar je istakao da je trajanje postupka veliki problem u radu sudova i kao primer naveo da Prvi osnovni sud u Beogradu ima 130 radnih sporova koji traju duže od 10 godina, a da je zakonski rok za njihovo rešavanje šest meseci.

Selaković nije želeo da komentariše odluku Višeg suda kojom je produžen rok za izvršenje zatvorske kazne Kristijanu Goluboviću zbog trgovine heroinom.

„Sud treba da bude suveren u donošenju odluka i ja ne mogu da komentarišem sudske odluke, tu je jedino pravo pitanje da li je takva odluka doneta u skladu sa zakonom“, rekao je Selaković.

Goluboviću je zbog učestvovanja u rijaliti progamu odloženo izvršenje kazne od osam godina zatvora za još tri meseca, pa se očekuje da će u januaru naredne godine početi da izdržava kaznu.

Selaković je istakao da viši sudovi kontrolišu rad nižih sudova i ukazao da je za oslobađajuće presude u slučaju „stečajne mafije“ kao odšteta isplaćeno 3,6 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar