U trendu

Šešelj: Nek' demonstriraju do mile volje, neću dozvoliti nasrtaje na sebe i svoje ljude

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je večeras da gradjani mogu da ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu demonstriraju do „mile volje“, ali da neće dozvoliti „nasrtaje na sebe i svoje ljude“.

Šešelj je za Televiziju Pink kazao da je zamolio stotinak ljudi ispred Doma Narodne skupštine da se pomere kako bi njegov automobil mogao da prodje i uputi se u Bulevar kralja Aleksandra, ali da su oni odbili da se sklone, pri čemu su „neki bili bučni i psovali su“.

„Onda smo moj vozač i ja krenuli da izadjemo (iz automobila), a oni su se razbežali“, rekao je Šešelj, i dodao da njega, kao poslanika od 90-ih godina prošlog veka, niko ne može da ga spreči da udje ili izadje iz Skupštine.

On je rekao da se protivi „bilo kakvoj agresiji“ i da ne bi ni pokušavao da prodje kroz masu da je bilo dve, tri hiljade ljudi, što danas, kako je rekao, nije slučaj.

„Ovog puta ih je bilo svega stotinak, ja ne bih prolazio kroz masu da ih je bilo dve, tri hiljade… Bilo je i pijanih“, kazao je Šešelj.

Učesnici 17. protesta „Protiv diktature“ počeli su da se okupljaju oko 18 časova ispred Doma Narodne skupštine, kada je po rečima nekoliko učesnika automobil sa Šešeljem i s njegovim obezbedjenjem, „pokušao da pregazi“ demonstrante, uz psovke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.