U trendu

Šešelj: U Hrtkovce idemo u dobroj veri da činimo dobro delo

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovio je da će radikali sutra, 6. maja održati zabranjeni skup u Hrtkovcima i dodao da oni idu u „dobroj veri da čine dobro političko delo“.

„Nećemo potpuno da odustanemo, mi idemo pa gde nas policija zaustavi. Sutra niko od nas neće nositi oružje. Idemo u dobroj veri da činimo dobro političko delo“, kazao je Šešelj za Pink.

On je dodao da ne spori da država ima pravo da upotrebi silu, ali je ocenio da svaka upotreba sile mora imati pravi razlog, a da sada razlog ne postoji.

„Mi zaista nemamo nameru da pravimo incident i čemu onda to“, izjavio je lider radikala.

Šešelj je dodao da se radikali neće tući sa policijom, i da će sesti na zemlju ukoliko policija počne njih da tuče.

„Pa neka tuče do mile volje. Neka tuče narodne poslanike, stranačke funkcionere, neće nam biti prvi put da nas tuče policija“, izjavio je Šešelj.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su svi najavljeni politički skupovi u Hrtkovcima zabranjeni jer bi takva okupljanja mogla da dovedu do narušavanja javnog reda i mira, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je kazao da je država zabranila sve skupove u nedelju u Hrtkovcima i da neće biti nemira i nereda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.