U trendu

Siniša Kovačević: Vučić nije dorastao poslu koji obavlja

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Siniša Kovačević izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije dorastao poslu kojim se bavi i da će ta stranka sprečiti raspad zemlje i sistema.

„Narodna stranka bi trebalo da spreči prodaju zemlje u bescenje, zemlje kao otadžbine i zemlje kao njive koja radja hlebove, i omogući da se u Srbiji proizvodi i radi“, rekao je Kovačević za TV „Naša“.

Kovačević je istakao da moral i politika moraju ruku pod ruku i da bez morala nema politike.

„U Srbiji, ako niste pripadnik stranke na vlasti, ne možete zaposliti ni sebe ni dete, iako ste diplomu stekli učenjem i teškim radom“, rekao je Kovačević.

Povodom prvostepene presude Ratku Mladiću koji je pred Haškim tribunalom osudjen na doživotnu kaznu zatvora, Kovačević je rekao da ne zna da li je ratni komandant Vojske Republike Srpske kriv.

„Ako je kriv, trebalo bi da odgovara, a jako bih voleo da nije kriv. Ne mogu da tvrdim jer ne znam, nemam dovoljan broj informacija“, rekao je Kovačević.

On je kazao da bi voleo da Mladić nije ukaljao čast srpskog oružja i da nije čovek koji je mogao da izda naredjenje da se puca na vezane ljude i ljude koji su položili oružje.

„Ne znam da li je to uradio, a ako jeste, onda postoji strašniji sud od haškog“, naveo je Kovačević i dodao da ne veruje u pravdoljubivost Haškog tribunala.

Kovačević je rekao da je, što se njega i Narodne stranke tiče budućnost Kosova „svakako i uvek u granicama Srbije“.

„Način koji podrazumeva život dostojan čoveka 21. veka je sistem vrednosti do kojeg se mora doći dogovorom dva naroda. Kada se Albanci oslobode trijumfalizma i velike američke pomoći i kada Srbi shvate da je jednaka količina albanske ljubavi prema zavičaju kao što je jednaka količina ljubavi Srba prema otadžbini, onda će Kosovo moći da bude ponovo integrisano u Srbiju u kojoj će Albanci i Srbi imati jednaka prava“, rekao je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)