U trendu

Skandal u Prištini: Brovina pokazala fotografiju „silovanja na Kosovu“ (foto)

Fotografija koju je poslanica vladajućeg DPK Fljora Brovina pokazala juče u prištinskom parlamentu i koja, prema njenim tvrdnjama, predstavlja dokaz slučaja u kojem su pripadnici srpskih snaga navodno silovali jednu Albanku, najverovatnije uopšte nije napravljena na Kosovu već u Iraku, objavio je prištinski sajt Telegrafi.

Posle pretrage na Guglu, Telegrafi je došao do zaključka da fotografija koju je Brovina pokazala otkriva sumnje da nema nikakve veze sa sukobima na Kosovu, već se odnosi na zločine počinjene u Iraku.

Brovina, poslanica vladajućeg DPK Kadrija Veseljija, na plenaroj sednici skupštine u Prištini u vreme rasprave o nacrtu rezolucije o osudi genocida koji su navodno počinili pripadnici srpskih snaga i inicijativi za formiranje „tribunala za Srbe“, rekla je da su članovi porodice te Albanke bili prisiljeni da gledaju akt silovanja.

Tvrdila je i da je fotografija pronađena na filmu u fotoaparatu jednog pripadnika spskih snaga.

U međuvremenu, došlo je do oštrih osuda poslanika i predstavnika civilnog društva, koji su kritikovali Brovinu zbog neetičkog objavljivanja slike žrtve seksualnog nasilja, koja je, prema rečima Brovine, živa.

Telegrafi dodaje da nije uspeo da stupi u kontakt sa Brovinom.

(Tanjug)

3 komentara
 1. Iskren

  Ante ma kaj delas ne seri mnogo dobro ste ih naucili na Kosovo sta da rade da nisi ti dao ovo sliku od tvoje majke ili sestre. U vasoj demokratiji sve je moguce.

 2. Ante Pavelic

  Od toliko silovani zena na Kosovu od srpski ekstremista zlocinaca da se zajebe i da pokaziva neke slike iz Iraka to moze samo srpska propaganda ka sto vi pokazujete neka ubistva u Jasenovcu od Ustasa koja nisu pocinjena.

  1. Anonimni

   Idi gledaj sunce ili tako nešto…

Napišite komentar