Skandalozna izjava Veseljija: Albanci proterani iz Niša naselili Prištinu?

Predsednik skupštine samoproklamovanog Kosova Kadri Veselji posetio je u četvrtak lokaciju na kojoj će biti izgrađen „Memorijal progona Albanaca od strane srpskih snaga“.
Tokom posete ovom mestu Veselji je rekao da su mnogi Albanci proterani iz Niša i došli u Prištinu. Prema njegovim rečima, većina građana današnje Prištine došla je tačno sa tog mesta, prenosi „Indeks onlajn“.

„Srbi su se mnogo uvredili kada sam danas u mom obraćanju pomenuo Niš. Međutim, Niš je bio nastanjen mnogim Albancimaa koji su kasnije proterani. Naši stari Prištinci su došli iz niške zone, posebno iz okoline Kuršumlije. Tu sam da još jednom potvrdim posvećenost institucija tzv. Kosova da u petak donesu te pravedne odluke“, rekao je Veselji.

Po njemu, železnička stanica će u petak biti predložena za „Muzej proterivanja“, dolaziće deca, stranci i ljudi sa humanitarnim duhom i da vide taj deo stvarnosti koji ima naš narod, prenose „Večernje novosti“

„Ponosni smo na svoju stvarnost, zločinci će odgovarati, tribunal će se dogoditi jer se mora desiti pravda, a to je naša realnost koju ne smemo zaboraviti. Ovo nije trka između nas, ali svaka reč koju izgovorim i bilo koja akcija koju sam preduzeo ne osvaja poene, a meni nije krivo za ono što kažu“, rekao je Veselji.

„Tu će biti i pamćenje ovog kolektivnog zločina, i ako govorimo o pravdi, ljudskim bićima, zločincima koji moraju da odgovore, onda će biti podrške od međunarodnih faktora. Ono što se desilo sa Evropskim parlamentom će se desiti i sa drugim državama, samo moramo da radimo profesionalno da bi nas podržali. Nije kasno za to, ali kasno je za one koji su van svoje senke. Srpska država mora da plati za zločine, zločince nećemo ostaviti mirno da spavaju, tako da za njih nema tolerancije“, zaključio je on.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. Balkan

    Mitrovcanac istina je uvek bolna a vas ce istina pogoditi tako da necete znati ni gde ste ni odakle ste. Inace vase poreklo je tamo negde oko Kavkaza odakle ste dosli kao vojska Vizantije pa posle Rimljana a nisu hteli da vas smeste na Siciliju nego su vas smestili preko puta u danasnju Albaniju. Inace za vreme Turske vladavine prema popisu koji su uradili Tuci bilo je negde oko 700 dusa Albanske narodnosti na Kosovu i Metohiji. Prema tome daleko ste vi od NIsa a jos dalje od Kosova i Metohije. Nije zgoreg malo procesljati istoriju moze svasta da se nauci a bogami i pouci a nismo je mi Srbi pisali. A i jezik vam vuce korene tamo negde od Kavkaza, mozes i to da pronadjes i to nismo mi tumacili mislim Srbi. A sto se pak tice genocida i fasizma pa i tu je neko istoriju pisao pa ces videti skim ste i kako kada saradjivali a na stetu Srbije i Srba. Ima mnogo toga ali ti je tesko sve to da nadjes i procitas a verovatno i razumes. Ziveli

  2. Anonimni

    Ako je Nish albanski onda svi shiptari moraju nazad na Kavkazu, odatle odkud i dolaze.. ocemo jos da pricamo o istoriji?! a Vesejli???

  3. Mitrovčanac

    Veselji, Tebi se čini da Srbi loši momci.Nisu.Oni su obični genocidno-fašistički zločinci , a iznad svega kukavice.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike