U trendu

Skot: Novi Pazar nije na kraju sveta

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas u Novom Pazaru da taj grad „nije na kraju sveta“ i da je bitno da se razvija kao i ostali gradovi u Srbiji.

„Zainteresovani smo za ovaj kraj Srbije i ne smatramo da je on na kraju sveta. Mi mislimo da je on integralni deo ove zemlje i da je veom bitno da se razvijaju i Novi Pazar i Sandžak. Mi ćemo nastaviti da pomažemo ovdašnje preduzetnike, pre svega u oblasti marketinga i plasmana njihovih proizvoda na inostrana tržišta“, rekao je Skot posle sastanka sa čelnicima Novog Pazara.

On je dodao da su novopazarska tekstilna inudstrija i proizvodnja džinsa poznati širom sveta, ali da se još više mogu unaprediti i povećati njihov izvoz.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je Skota upoznao sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u ovom gradu.

„Razgovarali smo i o mogućnostima američke pomoći ovdašnjim privrednicima, jer nam je zajednički cilj da im pružimo konkretnu ekonomsku i stručnu pomoć“, izjavio je Biševac.

Ambasador SAD danas je prisustvovao i otvaranju mrežne brane na Raški, prve takve vrste u Srbiji, koja služi za odbranu ove reke od ambalažnog otpada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar