Skot: Srbija je na pogrešnoj strani istorije po pitanju krize u Venecueli

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije.

„Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije“, naveo je Skot na Tviteru.

Skot je uz poruku podelio vest da se ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče u Beogradu sastao sa zamenikom šefa venecuelanske diplomatije Ivanom Hilom.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je na tom sastanku rekao da Beograd razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dodje do trajnog rešenja krize u toj zemlji.

On je naveo da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju medjunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem.

Dačić je juče novinarima rekao da Srbija poštuje medjunarodne principe i medjunarodno pravo.

„Mi poštujemo svaki izbor ljudi u Venecueli i nismo mi ti koji treba da odredjujemo ko je predsednik“, kazao je šef srpske diplomatije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.