U trendu

Skupština danas nastavlja rad posle pauze zbog izbora

Skupština Srbije nastaviće danas sa radom posle pauze koju je 1. marta odredila predsednica Maja Gojković, a pred poslanicima će se naći više međunarodnih sporazuma.

Teško je predvideti kako će izgledati današnji nastavak sednice, imajući u vidu da deo opozicije, posebno onaj deo čiji su lideri potpuno podbacili na izborima za predsednika Srbije, insistira na pokušaju da se oni ponište i na smeni predsednice parlamenta Maje Gojković, ali i činjenicu da ishod tih izbora, prema analitičarima, signalizira promene unutar opozicionog bloka.

Troje poslanika pokreta Dosta je bilo, na primer, napustilo je u međuvremenu Sašu Radulovića, on sam pretrpeo je težak poraz na predsedničkim izborima, sa svega 1,41 odsto glasova birača, a njegov pokret – težak udarac.

DS je pružio značajnu podršku na izborima Saši Jankoviću, a on je precizirao da dalje nastavljaju svako svojim putem.

Političkom pokretu koji namerava da formira pridružiće se pak predsednik Nove stranke i poslanik Zoran Živković, koji je u parlament ušao upravo na listi DS.

Predsednica parlamenta je zakazujući nastavak sednice za 19. aprila istovremeno najavila i novu za 21. april na kojoj će poslanici razmatrati Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlog zakona o transfuzijskoj medicini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.