U trendu

Skupština nastavila rad, Zeleno levi klub nudi pomoć onima koji su ucenjeni da dođu na miting SNS

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu, a na dnevnom redu je bezbednosna situacija u zemlji.

Na početku sednice, poslanici koriste pravo da, četvrtkom, od nadležnih traže obaveštenja ili objašnjenja.

Jelena Jerinić iz Zeleno levog kluba rekla je da slobodu mirnog okupljanja garantuje Ustav, ali je pitala da li je sloboda kada se dolazak na skup uslovljava poslom, kad vam šef uzme ličnu kartu, kada ne daju ljudima da napuste stranački miting.

Ona je pitala zašto inspekcija rada ne reaguje i ponudila besplatnu pravnu pomoć onima koji su ucenjeni.

Branka Ružiča, ministra prosvete u ostavci, pitala je da li je reagovao na to što se odlažu ekskurzije jer autobusi moraju da voze na skup SNS-a, te da li se proverava tvrdnja da se maloletnicima nudi novac za miting.

„Ko plaća miting, pitanje je za direktor Agencije za sprečavanje korupcije, koliko sve to košta, sendviči sa likom Aleksandra Vučića, ogromna bina, ozvučenje, bazne stanice“, pitala je Jerinić.

Milija Miletić sa liste „Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve“ pitao je Ministarstvo poljoprivrede da li ima mogućnosti da se povećaju subvencije za stočare i pčelare, kao i kada će biti isplaćena sredstva zaostala iz ranijih godina.

Miletić je pohvalio aplikaciju E-agrar, u kojoj je pored domaćinstava, kako je rekao, objedinjen i Lovački savez Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.