Skupština Srbije završila rad, nastavak sutra

Skupštine Srbije završili je danas rad nešto pre 18 časova, a poslanici će raspravu o više medjunrodnih protokola nastaviti sutra u 10 časova.

Skupština Srbije je danas skoro tri sata utvrdjivala dnevni red, a tokom rasprave poslanici su govorili i mimo dnevnog reda, najčešće o protestima i izborima za predsednika Srbije.

Poslanici su na sednici objedinjeno raspravljali o više medjunarodnih sporazuma, medju kojima su Sporazum o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (CEEPUS III), kao i Sporazum Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.

Na sednici se raspravljalo i o Konvenciji o Evropskom šumarskom institutu, kao i potvrdjivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima.

Potvrdjivanje Doha amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime, takodje je bio predmet rapsrave poslanika u parlamentu.

Raspravljalo se i o potvrdjivanju Sporazuma vlada Srbije i Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala i potvrdjivanje Sporazuma vlada Srbije i Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti.

Poslanici su raspravljali i o potvrdjivanju izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji i potvrdjivanje Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.

Na sednici se raspravljajo i o potvrdjivanje Sporazuma vlada Srbije i Madjarske o plovidbi rekom Tisom, potvrdjivanju Sporazuma vlade Srbije i Katara o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, kao i potvrdjivanje Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog odluke o prestanku funkcije zaštitnika gradjana, kao i Predlog odluke o izmenama članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije i predlog odluke o utvrdjivanju sastava stalnih delegacije skupštine u medjunarodnim parlamentarnim institucijama.

Sednica Skupštine Srbije biće nastavljena sutra u 10 časova, pošto predsednica Maja Gojković nije produžila rad parlamenta posle 18 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.