U trendu

Skupština završila rad, nastavak u ponedeljak

Skupština Srbije završila je večeras, posle deset sati rasprave, razmatranje dopuna Zakona o budžetu za 2015. godinu kojima je predviđena jednokratna pomoć za zaposlene u prosveti od 7.000 dinara.

Poslanici će rad nastaviti u ponedeljak, kada će raspravljati o amandmanima podnetim na dopune zakona o budžetu za ovu godinu. Do sada su podneta 23 amandmana na taj zakon.

Danas je završena rasprava i o predlogu zakona o potvrđivanju ugovora između vlada Srbije i Kazahstana o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak, kao i o predlogu Odluke o davanju saglasnosti uređenju i sistematizaciji radnih mesta u službi Zaštitnika građana.

Raspravu je obeležila oštra polemika poslanika o jedokratnoj pomoći prosvetarima.

Opozicione stranke DS, SDS i Nova stranka poručile su da ne mogu podržati dopune Zakona o budžetu za ovu godinu, jer smatraju da je 7.000 pomoći sramotno i uvredljivo za zaposlene u toj oblasti, dok su poslanci Srpske napredne stranke istakli da je odgovornost za sadašnje stanje u društvu i nezaposlenost na bivšoj vlasti.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je u skupštini da je jednokratna pomoć od 7.000 dinara i povećanje plate od četiri odsto za prosvetne radnike značajno i da misli da su prosvetni radnici radosni zbog toga.

„Za onih 19 odsto ljudi sa platama koje niko nije dirao, ovo je značajno i mislim da su oni radosni“, kazao je Vučić i dodao da će plate biti povećane za oko 141.800 zaposlenih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.