Snage ROSU umalo ubile Rusa jer je pričao na srpskom!?

Priština je povukla nalog za hapšenje Mihaila Krasnoščenkova tek kada je shvatila da je napala službenika Unmika koji je državljanin Ruske Federacije, rekao je za Sputnjik Goran Petronijević.
Krasnoščenkov, inače pripadnik Unmika, kojeg su juče brutalno pretukle kosovske policijske snage tokom njihovog upada na sever Kosova, danas će iz bolnice u Severnoj Mitrovici biti prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd.

To je za Sputnjik potvrdio i advokat Goran Petronijević, koji je ovu informaciju dobio od direktora bolnice u Mitrovici Milana Ivanovića.

„On ima frakturu vilice, sumnja se i na neke unutrašnje povrede, i zato je odlučeno da se prebaci na VMA. To je potvrdio i direktor bolnice Ivanović. Šta će biti sa njim dalje, videćemo kada bude smešten na VMA“, kaže Petronijević.

Protiv ruskog državljanina je Priština povukla nalog za hapšenje, kada je videla o kome je reč. A razlog zašto je Krasnoščenkov pretučen, prema rečima našeg sagovornika, više je nego strašan.

„Tek kada su ustanovili da je radnik Unmika, a pogotovo kad su čuli da je Rus, uhvatila ih je panika, pa su ga brže-bolje pustili. Inače, to je samo dokaz da su prvo tukli, pa onda pitali ko je! Dakle, on je dobio batine samo zato što je pričao srpski!“, kaže Petronijević.

Inače, za Sputnjik je juče dr Zlatan Elek, zamenik direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici koji se i brinuo o stanju povređenog ruskog državljanina, izjavio da on ima teške telesne povrede jer je više puta udaren kundakom u glavu, što je dovelo do više preloma u predelu glave i lica.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.