U trendu

SNS krši zakone i Ustav

Predsednik opštine Bela Crkva Stanko Petrović (DS) ocenio je danas da se bacanje suzavca na odbornike nezabeleženo u Srbiji i da je nasilje u državi postalo uobičajeno u poslednjih nekoliko godina.

Predsednik DS u Beloj Crkvi Željko Crnogorac rekao je ranije da je na odbornike DS i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u toj opštini danas bačen suzavac, da im privatno obezbedjenje ne dozvoljava da prisustvuju vanrednoj sednici skupštine koja je sazvana na inicijativu Srpske napredne stranke (SNS), koja je u opoziciji.

Sednica je trebalo da počne u 10 časova.

Stanko Petrović je agenciji Beta kazao i da ne zna da li će danas biti smenjen ili ne, ali da to više nije ni bitno.

„Ne radi se o mojoj funkciji, već je u pitanju kršenje zakona i Ustava Srbije“, rekao je Petrović.

On je kao primer naveo to što je SNS jutros sazvala sastanak komisije za razrešenja i imenovanja direktora javnih preduzeća, koji su birani na konkursu, pa stoga ne mogu biti smenjeni na takav način.

„Odbornike su juče odveli u karantin i dovezli autobusom danas. Primetno da je da su neki od njih pod sedativima i uplašeni za svoju sigurnost“, kazao je predsednik opštine Bela Crkva.

Prema njegovim rečima, policija je nedavno došla u zgradu lokalnog parlamenta.

U SNS-u za  dnevnik „Blic“ rekli su da su navodi demokrata netačni, da su oni ti koji su napadnuti, kao i da su DS i LSV doveli ispred opštine 100 pristalica da protestuju kako bi sprečili održavanje sednice.

U Beloj Crkvi na vlasti je koalicija predvodjena DS, LSV i Jedinstvenom Srbijom, čiji je potpredsednik nedavno prešao u SNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.