U trendu

Socijaldemokratska stranka: U Srbiji danas praznuje partokratija i nezaposlenost

Socijaldemokratska stranka (SDS) optužila je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku da je „Biro za zapošljavanje“ i da se njena ekonomska politika svodi na uzimanje novca od plata i penzija.

Kako je SDS navela u saopštenju, vladajuća stranka pored čestitanja Medjunarodnog praznika rada treba da pozove gradjane na borbu protiv politike u kojoj praznuje partokratija.

Iz Socijaldemokratske partije su naveli da radnici u Srbiji imaju najmanju platu u Evropi.

„Umesto da na putu ka članstvu u Evropsku uniju prava i plate naših radnika idu u pravcu usaglašavanja sa evropskim standardima, mi se svi više udaljavamo od njih. Vlada se hvali uspehom povećanja plata, tako što najavi da će radnicima i penzionerima vratiti deo onoga što im je protivzakonito prethodno uzeto“, naveli su u saopštenju.

Oni su naveli da je Zakon o smanjenju plata i penzija nazvan privremenim, ali je u praksi „očigledno stalnog karaktera i još uvek nije ukinut“.

Iz SDS-a su naveli da se investiciona politika Vlade svodi na otvaranje fabrika za jeftinu radnu snagu i da za pet godina te vlasti nijedna visokotehnološka investicija nije došla u Srbiju.

Oni su saopštili da se pravo na posao ostvaruje partijskom knjižicom i da se gradjani statistički obmanjuju da je nezaposlenost pala.

„U okolnostima u kojima je Srbija crna tačka po siromaštvu u Evropi, takva politika pobedjuje ucenjujući osiromašene gradane zadržavanjem ili dobijanjem radnih mesta“, navela je SDS u saopštenju.

Iz Socijaldemokratske stranke su najavili dalju borbu za prava radnika, za politiku otvaranja novih radnih mesta, za povratak demokratije i za povećanje životnog standarda gradjana u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.