U trendu

Šormaz: Tužilaštvo da pokrene proces protiv Kapetana Dragana zbog majica sa likom ubice …

Poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz pozvao je tužilaštvo da reaguje na vest da fondacija Dragana Vasiljkovića deli majice sa likom ubice premijera Srbije Zorana Djindjića.

„Ja ne znam šta je za hapšenje, sudjenje, zabranu delovanja ako ovo nije?! Djindjica sam upoznao 1990. godine, nikada nismo bili potpuni politički istomišljenici, ali ovaj koji ga je ubio je bilmez bez mozga i zver koja je učinila zločin nad celom nacijom! Čekam tužilaštvo 48 sati“, napisao je Šormaz na Tviteru.

Na komentar jednog korisnika Tvitera da ga zanima „koja je to štamparija pristala da štampa takve majice“, Šormaz je napisao da je zato i pomenuo tužilaštvo.

„Zato sam i napisao, tužilaštvo, ako ne reaguju, ja ću napisati prijavu i pozvati što više poslanika da mi se pridruži! Hoćemo EU, hoćemo pravnu državu… da vidimo“, naveo je Šormaz.

Šormaz je uz objavu okačio vest portala Nova.rs da fondacija Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, deli majice sa likom Zvezdana Jovanovića, osudjenog za ubistvo Djindjića, i da planira pokretanje peticije za njegovo oslobadjanje.

Posle izdržavanja dugogodišnje zatvorske kazne, na koju je osudjen u Hrvatskoj zbog ratnih zločina, Vasiljković je osnovao fondaciju Kapetan Dragan, koja je nedavno otvorila predstavništvo u Subotici.

Vasiljković navodi da se Fondacija bavi prikupljanjem pomoći za „pomoć utamničenim srpskim herojima“, u koje svrstava i Zvezdana Jovanovića.

Na Fejsbuk stranici Fondacije navodi se da će ta organizacija u septembru pokrenuti „nacionalnu kampanju za predsedničko pomilovanje heroja Zvezdana Jovanovića“.

Vasiljević u objavama traži donatore i volontere „za više od 200 punktova u Srbiji“ i navodi da će „nastojati da im svima poklone majicu“ sa likom ubice Djindjića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.