U trendu

Sotirovska poručila porodicama iz izgorelih baraka da ne računaju na pomoć grada

Porodicama koje su protestovale zbog toga što skoro godinu i po dana nakon požara u barakama u Ulici Aleksandra Medvedeva nije rešeno njihovo stambeno pitanje, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska poručila je danas da ne mogu da računaju na pomoć grada.

Sotirovska je kazala da je grad porodicama ponudio smeštaj u stanovima solidarnosti, uz minimalan zakup, ali da su odbile ponudjenu pomoć, tako da „povratka nema“.

„Porodicama smo najpre ponudili gradske stanove solidarnosti, ali su odbile tu pomoć. Onda smo otišli korak dalje i dali im po 250.000 dinara. Opštine su takodje dale odredjene svote novca, crkva takodje i tu smo za sada stavili tačku. Ne znam od koga porodice očekuju pomoć u rešavanju stambenog pitanja“, rekla je Sotirovska novinarima u Gradskoj kući.

Ona je podsetila da deset porodica nije živelo u gradskim stanovima, već u stanovima čiji je vlasnik firma „Gradjevinar“.

Stanari baraka koje su izgorele u požaru aprila prošle godine najavili su da će ponovo protestovati i razapeti šator, ali ne na zgarištu već ispred Gradske kuće.

Podsetili su da je samo jednoj porodici bio ponudjen stan posle požara, ali da ta porodica nije mogla da ga prihvati jer je bio neuslovan.

Istakli su da pristaju na bilo kakvo trajno rešenje njihovog stambenog pitanja i predložili da dobiju socijalne stanove u zakup ili da na mestu na kojem su barake izgorele budu izgradjene montažne kuće.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar