U trendu

SPO: Zamrznuti konflikt na Kosovu je protiv interesa Srbije, podrška Vučiću da nadje rešenje

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove (SPO) saopštilo je danas da je zamrznuti kosovski konflikt suprotan interesima Srbije i srpskog naroda i da je to zamrzavanje agonije i propasti Srbije.

Predsedništvo SPO-a je navelo da zamrznuti konflikt ostavlja Srbiju i srpski narod na „vulkanu koji svakog trenutka može da eksplodira“.

„Zamrznuti konflikt je zamrzavanje agonije i propasti Srbije. U ovakvim pitanjima od nacionalnog i državnog interesa razum mora da nadvlada emocije. Ne smeju nam biti vodilje neznanje, inat i strast, makar ih nametala većina, već se odluke moraju donositi mudro, u skladu sa dugoročnim interesima Srbije“, navodi se u saopštenju.

Predsedništvo SPO-a je navelo da nerešavanje kosovskog problema može da „potpali ratni požar, ne samo izmedju Srba i Albanaca, nego i u Severnoj Makedoniji i BiH“.

„Ako sada ne zaključimo sporazum, opterećujemo narod i državu za mnogo godina u budućnosti, ali i naredne generacije, uz rizik da neko kasnije rešenje po nas bude mnogo nepovoljnije“, navodi se u saopštenju i dodaje da Predsedništvo SPO-a podržava zalaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uz pomoć EU pronadje trajno rešenje za kosovsko pitanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.