U trendu

SPO: Zaustaviti kampanju za oslobadjanje zločinaca

Srpski pokret obnove (SPO) zatražio je da se obustavi medijska promocija i rehabilitacija ubica i zločinaca i da nadležni organi dokažu da to nije „državna strategija“.

SPO je najoštrije je osudio medijsku promociju terorista i ubica premijera Srbije Zorana Đindjića, nekadašnjeg predsednika Srbije Ivana Stambolića, novinara Slavka Ćuruvije, četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali, organizatora dvostrukog atentata na Vuka Draškovića, kao i brojnih drugih zločina, i zahteva da se obustave svi postupci koji ova nedela opravdavaju, a njihove počinioce rehabilituju i veličaju.

„Neprihvatljivo je i opasno po Srbiju i demokratski svet dosadašnje ćutanje vlasti, pravosudja i institucija Evropske unije, čijem članstvu naša zemlja zvanično teži. Nadležni organi Srbije moraju odmah da prekinu neoglašavanje i nečinjenje, i dokažu da ovo što se sada dešava nije državna strategija“, navedeno je u saopštenju.

SPO je ocenio da se ne može uz organizovanje peticija za oslobadjanje ubica ići ni u Evropsku uniju, ni na Samit o demokratiji sa američkim predsednikom Bajdenom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.