SPS: Pretučena dvojica aktivista socijalista u Vrbasu

Dvojica aktivista Socijalističke partije Srbije (SPS) napadnuta su danas u Vrbasu tokom lokalnih izbora, rečeno je agenciji Beta u lokalnom odboru te partije.

Napad na Martina Samardžića i Dada Milovića se dogodio ispred Biračkog mesta 4 u Starom Vrbasu oko 13 časova, potvrdjeno je za Betu u zamošnjem SPS-u.

Kako je rečeno, aktivistima SPS je na izlazu s parkinga ispred biračkog mesta put preprečilo desetak automobila različitih registracija mesta iz Vojvodine.

Rečeno im je da izadju iz automobila, nakon čega su pretučeni. 


„Prišao mi je čovek iz jednog automobila i rekao da izadjem, pitao me za koga radim. Rekao sam da sam na terenu kao omladinac SPS i da sam došao po svog stranačkog kolegu koji je u biračkom odboru. Čovek mi je rekao da mi ne pada na pamet da dalje išta radim po terenu i 
udario me po licu. Martin Samardžić je izleteo iz auta da me odbrani, ali ga je ovaj bukvalno pesnicom bacio na zemlju“, rekao je Milović za Betu.

Intervenisala je policija, a po rečima članice izbornog štaba SPS u Vrbasu Marjane Maraš, Samadžić je odvezen u hitnu pomoć kako bi mu bila pružena lekarska pomoć.

Ranije danas zatraženo je policijsko pojačanje u toj opštini tokom izbornog dana, jer su primećena kola registracija van Vrbasa, kao i zbog „pojavljivanja nepoznatih ljudi na kućnim adresama pojedinih odbornika“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.