U trendu

Srbi 16. dan na barikadama na severu Kosova

Srbi sa severa Kosova provode danas na barikadama 16. dan zaredom, zahtevajući da Priština oslobodi Dejana Pantića, Miljana Adžića i Sladjana Trajkovića i da povuče specijalne snage policije.

Kako je javila Radio-televizija Srbije (RTS), tokom noći odjeknule su dve detonacije, ali nema izveštaja o materijalnoj šteti, i verovatno se radi o pirotehnici.

Gradjani traže oslobadjanje neosnovano uhapšenih, povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba i da se sa severa Kosova povuku jedinice sa dugim cevima i oklopnim vozilima, uz garancije Kfora da te jedinice neće dolaziti na sever.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne veruje u scenario u kojem bi kosovska policija nasilno uklanjala barikade na severu Kosova, jer bi to bio napad na žene i decu, starije ljude i prosvetare koji su na njima.

Srbi na severu Kosova uznemireni su zbog informacija da su pripadnici Kfora i Euleksa doveli u Leposavić i specijalce kosovske policije sa dugim cevima, navodi RTS.

U isto vreme, prištinski mediji preneli su noćas da su zamenjeni policajci koji su već dve nedelje blokirani u Leposaviću, zbog barikada na severu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.