„Srbija i Hrvatska nisu iste – mi nismo bili na strani Hitlera“

Ovo što Hrvatska radi danas je glupost, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, u odgovoru hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, i poručio da je tačno da nismo jednaki, jer Srbija nije bila na strani Hitlera i nije vršila Holokaust nad Jevrejima.

„Nismo isti, jer mislimo da je ovo što Hrvatska radi čista glupost, i da je bolje da se bavimo razvojem naših odnosa nego da vodimo diplomatski rat. I Plenković sve to zna, ali misli da mu to donosi političke poene. I to je žalosno“, naveo je Dačić u izjavi za regionalnu N1 tv.

U odgovoru Plenkoviću, koji je ranije danas rekao da “nije dobro koristiti reč rat” ni u diplomatskom ili drugom smislu, te da “nismo isti, nismo bili i u budućnosti nećemo biti isti”, Dačić je precizirao da je u prethodnoj poruci Hrvatskoj govorio o diplomatskom ratu.

„Tačno je da nismo jednaki, mi nismo bili na strani Hitlera, nismo vršili Holokaust nad Jevrejima i Hrvatima, nismo terali Hrvate da nose obeležja kao što su Srbi i Jevreji morali da nose za vreme Drugog svetskog rata, Jevreji žute, a Srbi plave trake“, naveo je Dačić, koji se nalazi u poseti Indiji.

Šef srpske dilomatije odgovorio je Plenkoviću i da nismo isti, jer “Srbija ne negira zločine, nego ih kažnjava”.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    Srpski narod je oduvek mnogo i bez potrebe ginuo,jer su ga uvek vodili sibicari i bitange.Koliko je samo srpskih mladica poginulo,u tri bez ikakve potrebe vodjena Balkanska rata.??? Zasto je politicki Vrh Srbije,opet (ko trn u zdravu nogu), uvukao Srbiju u Prvi svetski rat??? Zasto,zasto zasto??? Zasto je MIlosevic,taj psihic,zapoceo onaj nesretni bratoubilacki rat,devedesetih godina proslog veka??? Nas narod ima mnogo lepih i mudrih izreka.Jedna od njih glasi:“Lako je tudjim k….m po koprivi mahati“. U svakom izazvanom krvoprolicu,oni koji su ga izazvali,sklonili su se u stranu neozledjeni,i cak se redovno obogatili, za vreme izavanog sukoba-rata.!!!

  2. Prvoslav ćirilica

    Dačiću slatkorečiv si, ali prvo prebroj i popiši sve srpske žrtve u velikom ratu, srpske žrtve u 2.gom svetskom ratu, u ratovima od 1991-1999.god. donesi u skupštini deklaraciju u genocidu nad srpskom narodu od strane krvnika ( Austrougara, bugara, mađara, šiptara, muslimana…engleza, nemaca…..) u svim ratovima, pa tek onda prčaj!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike