U trendu

Srbija povukla odluku o recipročnom proterivanju ambasadora Crne Gore

Srbija će još večeras, unilateralno, povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore, saopštila je nakon sastanka sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova, premijerka Ana Brnabić.

„Predsednik Vučić pozvao je mene i ministra Selakovića na razgovor da se konsultujemo oko odluke vlade. On razume i podržava ovu odluku, jer je u skladu sa Bečkom konvencijom, i protokolima. Ali, nam je rekao da su konvencije važne, ali da su život i naše prijateljstvo sa Crnom Gorom važnije“, prenela je Brnabić.

Srbija je sinoć uskratila gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru, nakon što je Crna Gora proglasila srpskog ambasadora u Podgorici personom non grata.

Brnabić je podsetila da je to učinjeno u skladu sa članom 9 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

U želji da Srbija pruži još jednom ruku saradnje i prijateljstva, jer je bilo dosta sukoba u regionu, Vučić je zamolio predstavnike vlade da preispitaju tu odluku.

“Konsultovali smo i predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori, koji su ovu odluku podržali. Srbija će unilateralno, jednostrano povući još večeras odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji”, rekla je Brnabić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar