U trendu

Srpska lista predala listu kandidata za izbore na Kosovu

Predsednik Srpske liste Slavko Simić predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji listu kandidata te partije za poslanike na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu 11. juna.

Simić rekao je novinarima da je „najveća i najjača srpska politička partija na Kosovu i Metohiji Srpska lista predala listu 20 kandidata medju kojima je šest starih imena, medju kojima je i zamenik premijera Branimir Stojanović.

Simić je rekao da je cilj Srpske koja je postala politička partija, da nastavi da sprovodi jedinstvenu politiku i da nastupa kroz centralne prištinske institucije u interesu kosovskih Srba.

Srpsku čistu čine Slavko Simić, Miljana Nikolić, Zoran Mojsilović, Jasmina Dedić, Igor Simić, Branimir Stojanović, Miloš Perović, Srdjan Popović, Verica Ćeranić, Saša Milošević, Jasmina Živković, Jelena Bontić, Srdjan Mitrović, Sreten Ivanović, Snežana Karadžić, Vinka Radosavljević, Branislav Zdravković, Brankica Ničić i Dragan Dančetović.

Srpska lista je „okupila kredibilne ljude koji će graditi partnerski i konstruktivan odnos sa svima u Prištini i pokrenuti proces formiranja ZSO“, rekao je Simić.

„Nažalost, na izborima su iz ličnog interesa učešće prijavile i mnoge minorne političke stranke čime nanose nesagledivu štetu jedinstvu srpskog naroda“, ocenio je Simić i izrazio nadu da će gradjani glasati za Srpsku listu.

Za izbore pre dva dana prijavila se jedna srpska koalciija sastavljena od dve stranke, a danas se očekuje prijava partija i udruženja gradjana. Rok za prijavu za učešće na izborima ističe večeras u ponoć.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike