U trendu

Srpska radikalna stranka čestitala Asadu pobedu na predsedničkim izborima u Siriji

Srpska radikalna stranka (SRS) je danas pozdravila ponovnu pobedu Bašara al Asada na predsedničkim izborima u Siriji, uz ocenu da je to „ne samo pobeda demokratije i slobodne volje sirijskog naroda, već i potpuni poraz terorizma i agresorske neokolonijalne politike SAD i njihovih saveznika“.

Radikali su u čestitki naveli da je „dugogodišnja agresija“ protiv Sirije imala za cilj „nasilnu promenu vlasti te suverene države, njeno pretvaranje u američku koloniju i brutalno preotimanje brojnih dragocenih resursa“.

„Zahvaljujući pre svega sopstvenoj hrabrosti i jedinstvu, ali i velikoj podršci prijateljskih zemalja, predvodjenih Rusijom, sirijski narod uspešno odoleva globalističkim težnjama Zapada. Glavnu ulogu u borbi protiv hegemona igra Bašar al Asad – doktor medicine, feldmaršal, čovek koji već dve decenije uspešno rukovodi izuzetno kompleksnom vojnopolitičkom situacijom“, navela je SRS.

U saopštenju piše i da Srbija ima „dužnost“ podrži režim Bašara al Asad i „odlučnu borbu Sirije protiv terorizma“ jer je Sirija 1999. „žestoko osudila“ agresiju NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Al Asad je novi, četvrti mandat dobio pošt je za njega na izborima prošlog četvrtka, kako je preneto, glasalo čak 95 odsto izašlih birača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.