U trendu

SRS: Vlada uništava seljaka niskim otkupnm cenama

Stanje u srpskoj poljoprivredi je katastrofalno a Vlada Srbije nastavlja sa sistematskim uništavanjem seljaka time što u setvi podiže cenu repromaterijala a u žetvi nudi nisku otkupnu cenu proizvoda, ocenio je danas potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić.

On je na konferenciji za novinare u sedištu SRS-a kazao da se „dugo radi“ na uništavanju „nekada vitalne grane srpske ekonomije“.

„Zahvaljujući poljoprivredi, stanovništvo je preživelo sankcije, ratove, bombardovanje, period posle 5. oktobra 2000. godine. Onda se desilo nešto na nivou elementarne nepogode, a to je otkupna cena za poljoprivredne proizvode koju je odredila Vlada Srbije“, rekao je potpredsednik SRS-a.

Mirčić je pozvao Vladu Srbije da „što pre“ pomogne poljoprivrednicima podsticanjem izvoza na rusko tržište.

„Ovo je krajnje ozbiljno pitanje. Treba da iskoristimo prazan prostor za izvoz u Rusiju, koji su stvorile sankcije EU Moskvi“, rekao je Mirčić dodavši da „aktuelni haos u EU“ predstavlja dobru priliku da se Srbija još čvršće poveže sa Rusijom.

Potpredsednik radikala najavio je da će ta stranka podržati inicijativu za podizanje spomenika nekadašnjem predsedniku Srbije i Savezne republike Jugoslavije Slobodanu Miloševiću zbog kako je naveo, istorijskih zasluga koje je bivši lider SPS-a imao za Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar