U trendu

SSP Beograd: Ne može jedan čovek da donese odluku o izmeštanju Zoološkog vrta

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović ocenila je danas da ne može jedan čovek da donese odluku da se izmesti Zoološki vrt na Kalemegdanu jer je on simbol Beograda već gotovo sto godina.

„Da bi odredili gde će biti premešten, potrebno je da znamo da li na toj lokaciji postoje uslovi, vodovod, kako će životinje da se adaptiraju na novo stanište, koliko to košta i od kojih para će to da se izvede. Priča o dobrobiti životinja pada u vodu kada se vidi odnos gradskih vlasti prema psima u našem gradu. Pre će biti da se ovde radi o dobiti investitora koji su sagradili desetine hiljada kvadrata oko Kalemegdana i koji možda imaju nameru da tako i nastave“, navela je Popović u saopštenju.

Ona je kazala da je mesto za Zoološki vrt odredio Vlada Ilić, tadašnji gradonačelnik Beograda, koji je dao svoje zemljište za tu namenu i da aktuelna vlast nema pravo da se bez konsultacija sa strukom i sa građanima donese odluku o izmeštanju.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je ranije danas da će Zoološki vrt biti premešten na Adu Ciganliju, odnosno njen deo Ada Safari, navodeći da je taj deo pogodan za životinje a u blizini je centra grada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.