U trendu

SSP: Beogradska Kalenić pijaca pod novim udarom, Vračarci neće neuspele eksperimente

Vlast Beograda i zamenik gradonačelnika Goran Vesić „moraju da shvate da Vračarci u srcu svoje opštine ne žele da imaju ‘svemirsku’ pijacu, niti još jedan neuspeli eksperiment aktuelne vlasti na zadužbini trgovca Vlajka Kalenića“ – saopštila je danas Stranka slobode i pravde (SSP) povodom najavljene rekonstrukcije najveće zelene pijace u glavnom gradu.

SSP je navela da je posle relativno nedavne prethodne rekonstrukcije te pijacee, kretanje njome otežano, tezge su smanjene i zgusnute, a parking prepolovljen i „svakog vikenda je haos“.

Samo tri godine posle te rekonstrukcije, gradska vlast planira novu, da bi Kalenić pijaca imala 300 tezgi manje nego sada, a izgledala slično, smatra SSP, „skandaloznoj Paliluskoj pijaci“ – nedavno zatvorenoj u trgovinsku zgradu.

Za Kalenić pijacu je najavljeno i popločavanje i uredjenje platoa izmedju ulica Maksima Gorkog i Njegoševe „s tribinom za sedenje“, navodi se u saopštenju.

„Umesto takvih tobože futurističkih, a zapravo nefunkcionalnih projekata koji samo naružuju naš grad i Vračar, Vračaru je potrebna multifunkcionalna pijaca po ugledu na evropske gradove“, navela je SSP.

To bi mogla da bude čak i mobilna pijaca koja bi, posle radnog vremena, bila trg, s podzemnom garažom i podzemnim magacinom za prodavce, smatra SSP, ali dodaje da „aktuelnoj vlasti nije strano da ne poštuje istoriju niti gradjane“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar