U trendu

SSP: Ko je odredio da Crvena Zvezda i Partizan dobiju po milion evra

Odbor za sport Stranke slobode i pravde (SSP) upitao je danas ko je i na bazi kog kriterijuma odredio da Crvena Zvezda i Partizan dobiju po milion evra, dok klubovi Prve lige dobijaju po 50.000 evra, a klubovi druge lige, kao i ženski klubovi, po 25.000 evra.

U saopštenju SSP navodi se da je nesporno da su Crvena Zvezda i Partizan dva najveća srpska kluba, ali da se postavlja pitanje šta država plaća narodnim parama kada su nosioci igre u oba kluba skupi strani igrači koji nisu garancija evropskih uspeha.

„Da li je zapravo na ovaj način kupljen mir dela navijača i zataškan spor na relaciji Čović – Ostojić na uštrb srpske košarke i svih onih klubova u kojima treneri skoro na dobrovoljnoj osnovi uče neke nove šampione osnovama košarke, ali i fer-pleju i pristojnosti koje nam u društvu nedostaju“, naveli su iz SSP-a.

Oni su dodali i da je „dobra vest“ kada Ministarstvo sporta podeli 10 miliona evra za 290 košarkaških klubova u Srbiji, koji se bore da u uslovima ekonomske krize nastave da funkcionišu i da se takmiče.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar