U trendu

SSP: Levijatan pokušao da prekine skup Marinike Tepić, privela ih policija

Odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Kragujevcu saopštio je danas da su članovi pokreta „Levijatan“ pokušali da zaplaše i oteraju okupljene sa skupa kojem je prisustvovala potpredsednica SSP Marinika Tepić u tom gradu.

SSP u saopštenju navodi da je policija blagovremeno reagovala i sprečila mogući incident i dodala da iako je situacija „bila jako naelektrisana“, nije došlo do direktnog sukoba.

„Sa ovog mesta želimo da pošaljemo poruku vlasti da se nismo uplašili i da znamo da Srpska napredna stranka (SNS) stoji iza slanja Levijatana, kao i da su oni SNS-ova kriminalna ekspozitura“, piše u saopštenju SSP.

Portal Glas Šumadije preneo je da su članovi Levijatana trubili automobilskim sirenama i provocirali okupljene gradjane, a da ih je policija prekinula.

Na skupu u kragujevačkoj Pešačkoj zoni za 18.00 bilo je najavljeno predstavljanje „Plana za Dan posle“ SSP-a, a pojavila su se tri automobila sa beogradskim i kragujevačkim registracijama sa zastavama i zaustavila se na raskrsnici.

Vozači i suvozači počeli su da dobacuju okupljenim gradjanima i da ih vredjaju, a na staklima vozila bili su jasno uočljivi natpisi „Levijatan“ sa prepoznatljivim znakom.

Policija je odmah reagovala, legitimisala i privela ljude iz vozila, dok je jedno vozilo uspelo da pobegne.

Vozila koja su ostala parkirana nakon privodjenja policajci su odvezli.

Potpredsednica SSP-a Tepić izjavila je da nije primetila članove Levijatana i dodala da je „mislila da neko nešto slavi pa trubi iz automobila“.

„Nažalost, te podele, posle kriminala i korupcije, su najveći problem koju je ova vlast stvorila u našem društvu. Što se delimo na ‘ove’ i ‘one’, ‘jedne’ i ‘druge'“, navela je ona.

Posle intervencije policajaca u civilu, Tepić je po planu nastavila da razgovara sa Kragujevčanima, odgovara na njihova pitanja i promoviše „Plan za Dan posle“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.