U trendu

SSP: Milion evra za pokušaj vraćanja ugleda Aleksandru Šapiću

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za Beograd Mila Popović izjavila je danas da se „republika sve više zadužuje jer imamo ogromnu rupu u budžetu, od toga pomaže Beogradu koji je nelikvidan, a onda Beograd uplaćuje pare Novom Beogradu za pokriće budžetskih troškova“.

Popović je u pisanoj izjavi navela da je u isto vreme, više od petine budžeta opštine Novi Beograd otišlo na vaučere koje će predsednik te opštine Aleksandar Šapić „deliti za Novu godinu“.

„Po nalogu Aleksandra Vučića Goran Vesić i gradska vlast su 27. oktobra doneli odluku da se na račun opštine Novi Beograd uplati 120 miliona dinara za pokriće budžetskih troškova i sprečavanje nelikvidnosti. Samo pet dana kasnije, nelikvidna opština Novi Beograd pokrenula je polutajni postupak kupovine vaučera za sportsku opremu u vrednosti od 135 miliona dinara“, navela je Popović.

Prema njenim rečima „u brzinskom postupku, bez javne objave, već 4. novembra, Aleksandar Šapić potpisuje odluku da vaučere nabavi od ‘Sport Vision’-a, koji je jedini dostavio ponudu u roku od dva dana i nikad lakše zaradio 1,15 miliona evra“.

„A zašto se sve ovo radi? Samo da bi Šapić pred kamerama podelio 23.000 vaučera, u pokušaju da povrati izgubljeno poverenje stanovnika Novog Beograda. Postavlja se pitanje šta ćemo sa decom koja žive u Grockoj, Obrenovcu, na Palilulu, na Zvezdari…odnosno na preostalih 16 gradskih opština? Da li ona ne zaslužuju poklone za Novu godinu“, upitala je Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.