U trendu

SSP: Mržnja, optužbe i napadi su stav Skupštine Srbije 'otete od naroda'

 Stranka slobode i pravde (SSP) je danas saopštila da se Skupština Srbije koja je „oteta od naroda“, „pretvorila u platformu za progon gradjana Srbije“.

SSP je tako ocenila odluku Administrativnog odbora Skupštine da, kao „neosnovane“, odbije prijave protiv poslanika zbog kršenja Kodeksa i da obustavi postupak utvrdjivanja odgovornosti za govor mržnje, optužbe, napade i druge ispade poslanika.

SSP je navela napade kojima se poziva na proterivanje Dragana Bjelogrlića iz Srbije, osporavanje patriotizma Seke Sabljić, „targetiranje“ Raše Nedeljkova i Vukosave Crnjanski iz NVO-sektora, nazivanje novinara N1, KRIK-a, BIRN-a i CINS-a „izdajnicima“, govor mržnje i pretnje političkim protivnicima, optužbe da lideri opozicije „spremaju atentat“ na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Posle odluke Adminsitrativnog odbora da te prijave odbije, „potpuno je jasno da je Vučićev javni poziv poslanicima da prestanu da vredjaju novinare i predstavnike civilnog sektora, bio samo predstava za javnost iza koje se krije namera da se u Srbiji uguši slobodna misao i slobodna reč“, piše u saopštenju SSP.

SSP očekuje da će ta odluka još jednom jasno pokazati poslanicima Evropskog parlamenta „koji dolaze u Beograd verujući da je dijalog moguć, s kim zaista imaju posla“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.