U trendu

SSP: Novac Beogradjana završava u džepovima SNS neimara

 Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da privatne firme čiji su vlasnici bliski sa Srpskom naprednom strankom (SNS) dobijaju višemilionske tendere od Grada Beograda i da time novac Beogradjana završava u džepovima SNS neimara.

Beogradski odbor te stranke naveo je u saopštenju da „Beograd postaje njihovo igralište“, te dodao da i sada, „u poslednjim mesecima svoje vlasti u glavnom gradu, grabe projekte“.

„Ko gradi po Beogradu luksuzne stanove i komplekse, ako ne lica koja su neposredno povezana sa ovom vlašću“, naveli su iz beogradskog odbora SSP.

Dodali su da je tako i sa novim najavljenim luksuznim kompleksom od oko 66 hiljada kvadrata – „Lux 51“, te zapitali „ko ima toliko para, ledja i veza da ovoliko gradi po Beogradu“.

SSP je navela i da je projekat za stambeni kompleks uradila firma Folic Architects, inicijalno osnovana od strane Milutina Folića, nekada glavnog gradskog urbaniste“.

„Vlasnici firme Lux Invest International su Concord West d.o.o. Beograd, koji je često dobitnik raznih javnih nabavki Grada Beograda i javnih komunalnih preduzeća, Ostoja Mijailović, finansijer SNS-a i prodavac Land Rovera za „Oko sokolovo“ i Aleksandar Saša Popović, estradni umetnik“, dodao je SSP.

Navedeno je da „godinama te privatne firme dobijaju višemilionske tendere od Grada“ a koji se, kako je ukazano, „finansiraju iz budžeta, odnosno parama Beogradjana“.

„Jedno je sigurno, svaki projekat, kada se malo zagrebe ispod površine, mora da uključi nekoga ko je na ovaj ili onaj način povezan sa sada vladajućom SNS“, zaključuje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.