SSP: Optužbe protiv Noga i Radojičića besmislene, režim hitno da ih pusti na slobodu

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je hitno puštanje na slobodu bivših poslanika Srdjana Noga i Zorana Radojičića koji su ranije danas uhapšeni u Beogradu zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uredjenja.

Navodeći da su te optužbe „neosnovane i besmislene“, iz SSP su ocenili da se od Noga „suštinski razlikuju i u ideologiji i u načinu borbe za promene u Srbije“, ali i dodali da „nikada nisu i nikada neće ćutati pred rušenjem pravnog poretka koje svaki dan sprovode Aleksandar Vučić i njegovi jurišnici“.

„Pozivamo sve prave opozicione političke stranke i pokrete, sve slobodoumne gradjane Srbije, da mirnim i nenasilnim sredstvima zajednički pružimo otpor nedemokratskom režimu Aleksandra Vučića i što pre ga primoramo na slobodne izbore posle kojih će otići tamo gde mu je i mesto-na smetlište istorije“, stoji u saopštenju.

Bivši narodni poslanici Srdjan Nogo i Zoran Radojičić uhapšeni su ranije danas u Sarajevskoj ulici, zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uredjenja.

Nogov advokat Marko Pušica rekao je da veruje da je njegov klijent uhapšen jer je najavljivao upotrebu pejntbol puške ispred parlamenta.

Nogu je danas prestao poslanički imunitet, budući da je potvrdjen mandat poslanika u novom sazivu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.