U trendu

SSP pita Vesića: Zašto je cena izgradnje metroa uvećana sa 2,2 na šest milijardi evra

Stranka slobode i pravde (SSP) pitala je danas zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zašto je cena izgradnje metroa u glavnom gradu uvećana sa 2,2 milijarde na šest milijardi evra.

SSP je u saopštenju upitala Vesića zašto se neće sprovoditi javne nabavke za izgradnju metroa i „koliko će se i od koga još“, Srbija zadužiti za realizaciju tog projekta.

„Umesto da se ovih dana vozimo prvom linijom metroa u čijoj gradnji su učestvovale srpske firme, Beogradjanima se ugrožava pijaća voda zbog vaše besmislene trase koja će ih koštati najmanje šest milijardi evra“, ocenila je predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović.

Navela je da je to „još jedan potpuno promašen i preskup projekat vlasti“ koja po njenim rečima, „opet obećava izgradnju metroa tik pred beogradske izbore“.

„Setimo se da su pred prošle beogradske izbore 2018. prodavali karte za metro. Da li je ovo još jedno u nizu lažnih predizbornih obećanja“, upitala je funkcionerka SSP.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je ranije danas da gradnja metroa u Beogradu počinje u novembru, navodeći da će prva linija biti završena 2028, a druga 2030. godine.

„Trenutno se radi katastar rizika, odnosno snimaju se sve zgrade na trasi metroa da bismo utvrdili stanje, pogotovo oko samih stanica. Metro će na pojedinim deonicama biti dubok i do 47 metara, a primera radi, na Dorćolu 19“, rekao je Vesić za TV Prva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.