U trendu

SSP: Privatno zdravstvo da se uključi u lečenje ne-kovid pacijenata, RFZO da pokrije troškove

Stranka slobode i pravde ocenila je danas da je u uslovima preopterećenosti zdravstvenog sistema potrebno da se privatno zdravstvo uključi u lečenje ne-kovid pacijenata i da RFZO pokrije troškove lečenja.

Članica SSP Dragana Grnčarski ocenila je u saopštenju da je zdravstvo u Srbiji u vanrednom stanju iako svakodnevno Krizni štab, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveravaju kako sve savršeno funkcioniše.

„Država mora da obezbedi ljudima da se leče, država je u obavezi da svakom čoveku obezbedi adekvatan zdravstveni tretman u slučaju povrede“, kazala je Grnčarski.

Grnčarski je u pisanoj izjavi navela iskustvo devojke svog sina, koja ima 17 godina, koja je zadobila ozbiljnu povredu i da je operisana u 3.00 ujutru posle višečasovnog „šetanja od bolnice do bolnice“.

„Bolnice u Beogradu su većinom kovid i ne primaju ostale pacijente i ne obavljaju operacije. Posle višečasovnog ‘šetanja’ od bolnice do bolnice (što državnih – što privatnih), od kojih za neke i ne znamo da su ušle u kovid sistem, devojčica je primljena u bolnicu u 21.00 sat a operisana u 3.00 sata noću“, navela je Grnčarski.

Ona je upitala šta se dešava sa pacijentima koji su primorani da se obrate privatnim klinikama za pomoć zato što su bolnice u Beogradu uglavnom prešle na kovid sistem, i da li će država preuzeti troškove njihovog lečenja jer je do lekara u državnim bolnicama nemoguće doći.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.