U trendu

SSP: Privodjenje dve funkcionerke naše stranke je politički progon

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da je politički progon privodjenje u policiju na informativni razgovor funkcionerki te stranke Katarine Jokić i Jelene Kostić zato što su u video klipu objavljenom na društvenim mrežama tražile da sednice Skupštine Jagodina budu javne i da se narodu kaže kako se troše njegove pare.

U SSP su naveli da je to uradjeno „u režiji gradskog pravobranioca Vladana Petronijevića“.

„Zahtevamo da se hitno zaustavi politički progon naših članova u Jagodini zato što neće da ćute na sve što lokalni šerifi rade, a protiv gradskog pravobranioca Vladimira Petronijevića ćemo podneti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje“, navodi se u saopštenju SSP.

Istakli su da će Petronijević na sudu morati da objasni gde je u pomenutom klipu našao poziv na nerede i da kaže po čijem nalogu „proganja političke neistomišljenike ovog režima“.

„On je dve funkcionerke najjače opozicione stranke, koje su jasno rekle da će koristiti raspoloživa pravna sredstva u svojoj borbi za slobodu i pravdu u Jagodini, neosnovano optužio da su pozvale na izazivanje nereda i na njihova vrata poslao policiju i maricu“, naveli su u saopštenju SSP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.