U trendu

SSP: Sprega vlasti i kriminala u Novom Sadu

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) je saopštio danas da Novi Sad odavno nije bezbedan grad i da je ta stranka i ranije upozoravala na spregu gradske vlasti i kriminala.

SSP je u saopštenju, povodom sinoćne pucnjave u kojoj je jedna osoba ubijena a druga ranjena, dodala da su proteklih godina na ulicama Novog Sada leteli automobili u vazduh, dešavale su se pucnjave, gepekovanja i tuče.

„Smrtna opasnost i pretrpljeni strah sugradjana, komšija, prolaznika se ne računaju, jer nas SNS klika godinama unazad laže da je Novi Sad bezbedan grad“, dodaje se u saopštenju.

SSP je navela da je u jučerašnjoj pucnjavi ranjen Goran Kovačević Goranac, te dodala da je „Kovačević osudjivani narko-diler, koji se dovodi u vezu sa Srpskom naprednom strankom i prljavim poslovima koje za nju obavlja“.

U saopštenju se dodaje da funkcioneri SNS, od gradonačelnika do direktora javnih preduzeća, Kovačeviću zauzvrat obezbedjuju poslove.

SSP je navela da se sumnja da (Kovačević) stoji iza novosadske firme „Suuniko“ i dodala da je ta tek osnovana firma od gradonačelnika i partijskih direktora dobijala milionske poslove, tako što je ubacivana u podizvodjačke kombinacije.

„SSP je i proteklih meseci upozoravala i ukazivala na spregu gradske vlasti i kriminala, Novi Sad odavno nije bezbedan, jer kad na ulicama lete glave mafijaša, pitanje je dana kada će i nevini ljudi i deca postati kolateralna šteta“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.