U trendu

SSP: Uvoz struje, gasa, uglja i mazuta zbog neznanja koštao 1,4 milijarde evra

Uvoz električne energije, gasa, uglja i mazuta u 2022. godini, zbog neznanja, korupcije i javašluka kadova Srpske napredne stranke (SNS), Srbiju je koštao 1,4 milijarde evra, rekao je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.

On je, kako je navedeno u saopštenju SSP, rekao da je izveštaj Elektroprivrede Srbije (EPS) o poslovanju u 2022. godini potvrdio da je, za nepotreban uvoz tih energenata, potrošeno 1,4 milijarde evra.

„Od tog novca država je mogla da svakoj porodici u Srbiji dodeli po 600 evra, mogla je da se izgradi hidoelektrana Djerdap 3, ili 200 kilometara auto-puta, kao i 350 modernih škola, a bilo bi dovoljno i za 25 novih kliničkih centara, ili 200 zatvorenih olimpijskih bazena…Mogla je da se nabavi i eskadrila borbenih aviona“, naveo je Nikezić.

Dodao je da „nema oblasti koju ne bismo mogli da unapredimo, ulaganjem od 1,4 milijarde evra“.

Umesto svega toga, kako je rekao, SNS vlast uspela je da upropasti čitav sektor energetike, za čiji oporavak će, po njihovom priznanju, trebati 15-20 godina i najmanje 16-17 milijardi evra.

„To je cena svesnog i namernog imenovanja Miće Grčića, partijskog poslušnika bez škole i bez znanja, na čelo najveće srpske firme (EPS), zbog kojeg će svi koji su učestvovali u lancu odlučivanja, kad tad, morati da snose političku, materijalnu i krivičnu odgovornost“, rekao je Nikezić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.