U trendu

SSP: Vesić poslao policiju i privatno obezbedjenje na gradjane nezadovoljne projektom metroa

Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da je uoči današnje javne rasprave o metrou u Skupštini grada, poslao „policiju i privatno obezbedjenje na gradjane kako bi ih sprečio da kažu da projekat nije po njihovoj meri“.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović ocenila je da je današnja javna rasprava pokazala da je gradska vlast spremna da „po svaku cenu izgradi metro prema svojim, a ne prema potrebama gradjana“.

„Vesić je na gradjane poslao policiju, ogradio je javnu instituciju, zatvorio otvorenu sednicu i platio privatno obezbedjenje našim parama. Mi smo došli u svojstvu pre svega gradjana koji su spremni da brane interese svojih komšija i da podsetimo gradsku vlast da centar Beograda nije u Beogradu na vodi, već na Trgu Republike“, navela je Popović a prenela SSP.

Upitala je „zašto su kažnjeni i ostavljeni bez metroa Novobeogradjani i stanovnici Petlovog i Labudovog brda“.

„Nećemo dozvoliti da metro bude plaćen po skoro tri puta većoj ceni od one koju smo imali prema projektu iz 2012. i to za metro koji neće povezivati sve delove grada i koji će prolaziti kroz Makiš, narušavajući snabdevanje vodom velikog broja Beogradjana“, navela je predsednica gradskog odbora SSP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar