U trendu

SSP: Vesić se nije udostojio da se suoči sa strukom i argumentima u javnoj raspravi o konverziji

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da se ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić nije udostojio da prisustvuje javnoj raspravi o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji i suoči sa strukom i argumentima.

„Vesić se nije udostojio da prisustvuje javnoj raspravi o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji i tako suoči sa strukom i argumentima“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da se rasprava pretvorila u „jednoiposatno čitanje političkog manifesta državne sekretarke Aleksandre Damnjanović i pomoćnika ministra Djordja Milića“.

Predloženim izmenama Zakona se, kako je navedeno, predvidja poklanjanje hiljade hektara državne zemlje privatnim investitorima, bez plaćanja naknade za transformaciju prava korišćenja u pravo svojine.

Time bi, kako je naveo SSP, gradjani Srbije ostali „bez milijardi evra koje će pasti u ruke moćnika, bliskih ovoj vlasti“.

Na postavljeno pitanje o vrednosti koju će država da izgubi, državna sekretarka je, kako je navedeno, „potvrdila kako se namerava poklanjanje zemljišta investitorima bez znanja koliko je tog zemljišta, da Ministarstvo nema taj popis, pa ni država ne zna koliko će pokloniti investitorima“.

„Ova lažna javna rasprava, kojom se nipodaštava stručna i gradjanska javnost potvrdila je da SNS samo pravi farse, a da na sve načine želi da omogući investitorima izgradnju, suprotno interesima gradjana i sa velikom štetom za budžet“, zaključeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.