U trendu

SSP: Vučić nagradjuje za ono čega se u svetu stide

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da se u Srbiji nagradjuje ono čega se u svetu stide, jer predsednik države Aleksandar Vučić promoviše u kandidata za gradonačelnika lidera Srpskog partiotskog saveze Aleksandra Šapića „koji se javno hvali plagiranjem svog doktorata“.

SSP u saopštenju ocenjuje da je zbog takvog odnosa Vučićevog režima prema znanju i poštenju Srbija postala evropski rekorder po odlivu mladih, obrazovanih ljudi, koji bi u svim normalnim zemljama predstavljali okosnicu budućnosti“, dok su u sopstvenoj zemlji samo višak i potencijalna pretnja.

„Država ovim nastavlja da šalje opasnu poruku mladima: da za uspeh u Srbiji nije bitno obrazovanje, već samo partijska pripadnost, da nije bitno poštenje, već samo partijska lojalnost“, naveo je predsednik Resornog odbora za privredu i finansije SSP Dušan Nikezić u pisanoj izjavi.

On je rekao da „nisu Siniša Mali i Aleksan Šapić jedini koji su plagirali“ diplome i nagradjeni visokim funkcijama, i istakao da su doktorati osporavani i Jorgovanki Tabaković i Nebojši Stefanoviću za koga je „utvrdjeno i da je studirao na nepostojećem fakultetu“.

Nikezić je istakao da u je širom Srbije prihvaćeno na stotine „kupljenih“ diploma funkcionera SNS, dok je u Nemačkoj zbog osporenog doktorata podnela ostavku aktuelna ministarka za porodicu, predsednica SPD-a za Berlin i kandidatkinja na izborima za gradonačelnicu glavnog grada Franciska Gifej.

„U Nemačkoj su i dvoje konzervativaca, Karl-Teodor Gutenberg i Anet Šavan, 2011. i 2013. godine napustili ministarstva odbrane i obrazovanja zbog sličnih skandala“, istako je Nikezić, uz ocenu da u Srbiji vlast radi suprotno i takve nagradjuje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar