SSP: Vučić uvredama na račun Tanje Fajon pokazao da nije dostojan funkcije

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da su uvrede koje je predsednik Aleksandar Vučić izrekao o poslanici Evropskog parlamenta Tanji Fajon posle njene konstatacije da Skupština Srbije nema puni legitimitet bez opozicije, dokaz da je nedostojan funkcije predsednika.

„Kada Vučić spominje Aušvic i na perfidan način dovodi u vezu evroposlanicu Fajon sa holokaustom to dokazuje da ne postoji granica koju on nije spreman da predje samo da bi zaustavio proces aktivnog političkog angažmana Evropskog parlamenta, koji za cilj ima uspostavljanje vladavine prava, slobode medija i borbu protiv korupcije, a koji je gospodja Fajon najavila“, navela je SSP.

Dodali su da se Vućić i „njegova propagandna mašinerija“ sa Tanjom Fajon obračunavaju na isti način kao i sa akademicima, profesorima, umetnicima sveštenicima, studentima, djacima, gradjanskim aktivistima, novinarima, lekarima, političkim liderima i svima u Srbiji koji se suprotstave samovolji jednog čoveka, koji je umislio da je on država.

„Mi u SSP najbolje znamo kako to izgleda i zato dajemo punu podršku Tanji Fajon uz poruku da ono što joj je danas poručio Vučić nije stav gradjana Srbije“, navela Stranka slobode i pravde.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas evroposlanicu Tanju Fajon da se ne brine o sastavu srpskog parlamenta, već da se brine kako da izmiri račune prema jevrejskoj porodici Moskovič, u čijoj se, kako je rekao, otetoj vili nalazi njena stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.